dijous, 21 de maig del 2015

Venècia




    1. Cerca imatges que vagin bé per al teu blog  sobre Venècia.
   


    2. Cerca imatges sobre màscares venecianes.



    3. Cerca informació sobre Venècia, la seva història, la seva gastronomia i els seus costums.
Venècia va ser fundada al segle V per persones que tractaven de fugir dels atacs dels pobles germànics. Al principi de la seva història depenia de l'Imperi Romà d'Orient , és a dir de Constantinoble, però poc a poc va arribar a independitzar-se d'allò. Durant diversos segles Venècia va tenir un poder que li va permetre dominar els mars del món medieval . Va ocupar una posició dominant en el comerç amb els regnes de la Xina i l'Índia . Fins a l'any 1797 va ser capital de la República de Venècia i , amb els seus 180 000 habitants , una de les ciutats més grans enEuropa .

Després d'una època de dominació francesa i austríaca , Venècia va ser incorporada a Itàlia l'any 1866 .

Des de la seva fundació , la ciutat ha patit els efectes d'inundacions periòdiques. En l'actualitat la ciutat afronta una greu amenaça per les repetides inundacions . A la primavera i tardor té lloc l'anomenada acqua alta






Plats i postres

Peix del mar Adriàtic . El més típic són les gambes , calamars , crancs de Murano o les sardines
Carpaccio amb formatge parmesà
Fetge a la veneciana
Arròs a la " pescatora "
" Mandolato " : torró cruixent amb ametlla
" Gelato " ( gelat ) : hi ha molts sabors típics de la zona del Vèneto
Begudes típiques :

La beguda més típica a la ciutat és el spritz , un refresc amb alcohol , molt tradicional de la zona del Vèneto . Es pot prendre acompanyat de bitter .

També és molt típic el crodino , una beguda no alcohòlica ; el Prosecco , un escumós ; el bellini , un còctel amb vi i suc de préssec blanc ; el " bussulai " , beguda a força de canyella , o el sgroppino , un licor amb sorbet de llimona , vodka i prosecco .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada